JADŁOSPIS 14.09 – 25.09.2020
ŚNIADANIE – 8.30 |
10.00 |
OBIAD – 11.30 |
PODWIECZOREK – 13.45 |
PONIEDZIAŁEK 14.09.2020r |
|||
BUŁKA KAJZERKA , SEREK ALMETTE , SZCZYPIOREK, KAKAO ( 1,3 ) 445 KCAL |
OWOC- GRUSZKA HERBATA ZIELONA |
ZUPA OGÓRKOWA Z KOSTKĄ ZIEMNIACZANA (1,3,5) RYŻ GOTOWANY NA MLEKU Z MUSEM OWOCOWYM, WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM (1,2,3 ) OWOC- KIWI 594 KCAL |
CHLEB PSZENNO – ŻYTNI Z MASŁEM, SAŁATKĄ ZIELONĄ, SZYNKĄ WĘDZONĄ PAPRYKA , HERBATA (1,3) 122 KCAL |
WTOREK 15.09.2020r |
|||
GRYSIK NA MLEKU Z MIODEM I Z BAKALIAMI, BUŁECZKA Z MASŁEM (1,3 ) 329 KCAL |
OWOC -JABŁKO HERBATA MALINOWA |
KREM Z SELERA Z GRZANKAMI ( 1, 2, 5) KASZA KUS- KUS , GULASZ DROBIOWY W SOSIE WŁASNYM , OGÓREK KISZONY , KOMPOT ( 1,3 ) 400 KCAL |
CIASTO UCIERANE Z OWOCAMI /WYPIEK WŁASNY / HERBATA (1,2,3 ) 450 KCAL |
ŚRODA 16.09.2020r |
|||
,BUŁKA KAJZERKA , PASZTET, OGÓREK KISZONY , KAWA BIAŁA (1,3 )
382 KCAL |
OWOC - BANAN WODA |
ZUPA JARZYNOWA NA MIĘSIE Z KOSTKĄ ZIEMNIACZANĄ I BRUKSELKĄ(1,3,5 ) MAKARON Z SEREM , MASŁEM I CYNAMONEM , KOMPOT OWOC – KAKI 587 KCAL |
CHLEB PSZENNO – ŻYTNI, MASŁO KIEŁBASA PODWAWELSKA NA CIEPŁO Z DIPEM WARZYWNYM ,HERBATA (1) 233 KCAL |
CZWARTEK 17.09.2020r |
|||
ZUPA MLECZNA , PŁATKI KUKURYDZIANE, ROGAL Z MASŁEM I DŻEMEM NISKOSŁODZONYM 100 % GŁADKIM ( 1,3 ) 367 KCAL |
OWOC- MANDARYNKA HERBATA Z CYTRYNĄ |
ZUPA RYŻOWA Z NATKĄ PIETRUSZKI (,5 ) ZIEMNIAKI , PIECZEŃ WOŁOWA W SOSIE WŁASNYM , BURACZKI ĆWIKŁOWE , WODA Z CYTRYNA I MIODEM (1,2,3 ) 595 KCAL |
CHLEB FOL-VIT MASŁO, SAŁATKA ZIELONA , PIERŚ PIECZONA Z DROBIU, POMIDOR, HERBATA (1,6,7 )
175 KCAL |
PIĄTEK 18.09.2020r |
|||
KASZA JAGLANA NA MLEKU Z OWOCAMI , PALUCH Z ZIARNEM ,PASTA Z SERA BIAŁEGO SZCZYPIOREK, (1,2,3 453 KCAL |
OWOC – KIWI HERBNATA Z KWIATU HIBISKUSA |
ZUPA POMIDOROWA Z BAZYLIĄ I BRĄZOWYM RYŻEM (1,3,5) ZIEMNIAKI , RYBA MORSZCZUK SMAŻONA , SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ , WODA Z CYTRYNA I MIODEM(1,2,3,4 ) 662 KCAL |
WEKA Z MASŁEM , ACTIMEL NATURALNY , BANAN WODA ( 1,3 )
162 KCAL |
PONIEDZIAŁEK 21.09.2020r |
|||
CHLEB PSZENNO – ŻYTNI Z MASŁEM , KIEŁBASKI DROBIOWE NA CIEPŁO , BAWARKA , ( 1) 277 KCAL |
OWOC – JABŁKO HERBATA MIĘTOWA |
ZUPA GRYSIKOWA Z NATKĄ PIETRUSZKI (1,5 ) ZIEMNIAKI , JAJKO GOTOWANE NA TWARDO , MARCHEWKA ZASMAŻANA Z GROSZKIEM, KOMPOT (1,2,3) OWOC - MANDARYNKA 435 KCAL |
CHLEB NA MAŚLANCE PASTA SEROWO - RYBNA ZE SZCZYPIORKIEM , KAWA BIAŁA ( 1,3,4 ) 305 KCAL |
WTOREK 22.09.2020r |
|||
ZUPA MLECZNA, PŁATKI RYŻOWE , CHLEB Z MASŁEM I MIODEM (1,3) MELON 403 KCAL |
OWOC – MELOON WODA |
ZUPA KMINKOWA Z MAKARONEM LITERKI (1,2,3,5 ) ZIEMNIAKI , KOTLECIKI DROBIOWE, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ , WODA Z CYTRYNA I MIODEM (1,2,3 ) 596 KCAL |
SAŁATKA OWOCOWA BISZKOPTY (1,3,7)
185 KCAL |
ŚRODA 23.03.2020r |
|||
BUŁKA GRAHAMKA , MASŁO, SAŁATKA ZIELONA, SZYNKA DROBIOWA, POMIDOR , KAWA BIAŁA ( 1,3) BRZOSKWINIA 396 KCAL |
OWOC – BRZOSKWINIA HERBATA |
BARSZCZ CZERWONY Z FASOLKĄ I ZIELONYM KOPERKIEM ( 1,3,5) KOPYTKA LENIWE, SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA, KOMPOT (1,2,3) 515 KCAL |
CHLEB ZIARNISTY , MASŁO, SAŁATKA ,SCHAB DUSZONY W CAŁOŚCI, PAPRYKA, HERBATA (1,)
203 KCAL |
CZWARTEK 24.03.2020r |
|||
CHLEB PSZENNO – ŻYTNI , TWAROŻEK Z SZYNKĄ , RZODKIEWKA , SZCZYPIOREK KAWA Z MLEKIEM , 334 KCAL |
MARCHEW DO CHRUPANIA |
ZUPA JARZYNOWA Z KOSTKĄ ZIEMNIACZANĄ I ZIELONA PIETRUSZKĄ (1,3,5 ) RIZOTTO Z FILETEM Z KURCZAKA I SOSEM POMIDOROWYM , KOMPOT , OWOC - GRUSZKA (1,2,3) 531 KCAL |
BUDYŃ Z SOKIEM MALINOWYM CHRUPKI KUKURYDZIANE (1,3 )
197 KCAL |
PIĄTEK 25.03.2020r |
|||
CHLEB ŻYTNI , MASŁO, SER ŻÓŁTY,SAŁATKA , RZODKIEWKA , KAKAO (1,3 ) 415 KCAL |
OWOC – BANAN WODA |
ZUPA PIECZARKOWA Z KASZĄ (1,3,5) ZIEMNIAKI , RYBA MORSZCZUK SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ , WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM (1,2,3,4) 680 KCAL |
UTARTE JABŁUSZKO SŁOMKA PTYSIOWA ,(1,2,3 )
162 KCAL |
Alergeny występujące w posiłkach : 1. zboża zawierające gluten 2. jaja i produkty pochodne 3 .mleko i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne
5. seler i produkty pochodne 6. nasiona sezamu i produkty pochodne
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, keczup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladową ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
PRZY KAŻDYM DANIU JEST NUMER ALERGENU JAKI TO DANIE ZAWIERA
Wszystkie dzieci otrzymują na życzenie niegazowaną wodę do picia
W przypadku niskiej frekwencji dzieci zastrzegamy prawo do częściowej zmiany jadłospisu.