JADŁOSPIS 14.09 – 25.09.2020

 

 

ŚNIADANIE – 8.30

10.00

OBIAD – 11.30

PODWIECZOREK – 13.45

PONIEDZIAŁEK  14.09.2020r

BUŁKA KAJZERKA , SEREK ALMETTE  , SZCZYPIOREK, KAKAO

  ( 1,3 )

                                         445 KCAL

OWOC- GRUSZKA

HERBATA ZIELONA

ZUPA OGÓRKOWA Z KOSTKĄ ZIEMNIACZANA  (1,3,5)

RYŻ GOTOWANY  NA MLEKU  Z MUSEM OWOCOWYM,

WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM    (1,2,3 )

OWOC- KIWI                                                      594 KCAL

CHLEB PSZENNO – ŻYTNI Z MASŁEM, SAŁATKĄ ZIELONĄ, SZYNKĄ  WĘDZONĄ  PAPRYKA ,  HERBATA (1,3)

                                                     122 KCAL                 

WTOREK 15.09.2020r

GRYSIK NA MLEKU  Z MIODEM

 I Z BAKALIAMI, BUŁECZKA Z MASŁEM  (1,3 )

                                       329 KCAL

OWOC -JABŁKO

HERBATA MALINOWA

KREM Z SELERA Z GRZANKAMI      ( 1, 2, 5)

KASZA KUS- KUS , GULASZ DROBIOWY W SOSIE WŁASNYM , OGÓREK  KISZONY , KOMPOT ( 1,3 )  

                                                                        400 KCAL

CIASTO UCIERANE Z OWOCAMI

/WYPIEK WŁASNY /   HERBATA

(1,2,3 )

                                                     450 KCAL

ŚRODA  16.09.2020r

,BUŁKA KAJZERKA  , PASZTET, OGÓREK KISZONY , KAWA BIAŁA    (1,3 )

                                       

                                       382 KCAL

OWOC - BANAN

WODA

ZUPA JARZYNOWA NA MIĘSIE  Z KOSTKĄ ZIEMNIACZANĄ 

I BRUKSELKĄ(1,3,5 )

MAKARON Z SEREM , MASŁEM I CYNAMONEM , KOMPOT

OWOC – KAKI                                                       587 KCAL

CHLEB PSZENNO – ŻYTNI, MASŁO KIEŁBASA PODWAWELSKA NA CIEPŁO Z DIPEM WARZYWNYM  ,HERBATA (1)

                                                     233 KCAL

CZWARTEK 17.09.2020r

ZUPA MLECZNA , PŁATKI KUKURYDZIANE, ROGAL Z MASŁEM I DŻEMEM NISKOSŁODZONYM 100 % GŁADKIM ( 1,3 )        

                                        367 KCAL

OWOC- MANDARYNKA

HERBATA

Z CYTRYNĄ

ZUPA RYŻOWA Z NATKĄ PIETRUSZKI (,5 )

ZIEMNIAKI , PIECZEŃ WOŁOWA  W SOSIE WŁASNYM ,

BURACZKI ĆWIKŁOWE , WODA Z CYTRYNA I MIODEM (1,2,3 ) 

                                                                        595 KCAL

CHLEB FOL-VIT MASŁO, SAŁATKA ZIELONA , PIERŚ PIECZONA Z DROBIU, POMIDOR, HERBATA  (1,6,7 )

                                  

                                                     175 KCAL

PIĄTEK   18.09.2020r

KASZA JAGLANA NA MLEKU  Z OWOCAMI ,

PALUCH Z ZIARNEM ,PASTA Z SERA BIAŁEGO  SZCZYPIOREK,  (1,2,3   

                                        453 KCAL

OWOC – KIWI

HERBNATA

 Z KWIATU HIBISKUSA

ZUPA POMIDOROWA Z BAZYLIĄ I  BRĄZOWYM RYŻEM  (1,3,5)

ZIEMNIAKI , RYBA MORSZCZUK SMAŻONA , SURÓWKA 

Z KAPUSTY KISZONEJ , WODA Z CYTRYNA I MIODEM(1,2,3,4 )  

                                                                        662 KCAL

WEKA Z MASŁEM , ACTIMEL NATURALNY , BANAN

WODA ( 1,3 )

                                              

                                                     162 KCAL

PONIEDZIAŁEK 21.09.2020r

CHLEB PSZENNO – ŻYTNI Z MASŁEM ,

KIEŁBASKI DROBIOWE NA CIEPŁO ,  

BAWARKA  , ( 1)

                                         277 KCAL

OWOC – JABŁKO HERBATA MIĘTOWA

ZUPA GRYSIKOWA  Z NATKĄ PIETRUSZKI  (1,5 )

ZIEMNIAKI , JAJKO GOTOWANE NA TWARDO  , MARCHEWKA ZASMAŻANA Z GROSZKIEM,  KOMPOT   (1,2,3)

OWOC - MANDARYNKA                                          435 KCAL

CHLEB NA MAŚLANCE

PASTA  SEROWO - RYBNA ZE SZCZYPIORKIEM  , KAWA BIAŁA ( 1,3,4 )               

                                                   305 KCAL

WTOREK  22.09.2020r

ZUPA MLECZNA, PŁATKI RYŻOWE , CHLEB

 Z MASŁEM I MIODEM  (1,3)

MELON                                                  

                                         403 KCAL

OWOC – MELOON

WODA

ZUPA KMINKOWA Z MAKARONEM  LITERKI (1,2,3,5 )

ZIEMNIAKI , KOTLECIKI DROBIOWE,  SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ , WODA Z CYTRYNA I MIODEM  (1,2,3 )     

                                                                      596 KCAL

SAŁATKA OWOCOWA

BISZKOPTY (1,3,7)

 

                                                     185 KCAL

ŚRODA  23.03.2020r

BUŁKA GRAHAMKA , MASŁO, SAŁATKA ZIELONA, SZYNKA DROBIOWA, POMIDOR , KAWA BIAŁA  ( 1,3)

BRZOSKWINIA                       396 KCAL

OWOC – BRZOSKWINIA

HERBATA

BARSZCZ CZERWONY Z FASOLKĄ I ZIELONYM KOPERKIEM ( 1,3,5)

KOPYTKA LENIWE, SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA, KOMPOT (1,2,3)                                   

                                                                       515 KCAL

CHLEB ZIARNISTY , MASŁO, SAŁATKA ,SCHAB DUSZONY W CAŁOŚCI, PAPRYKA,  HERBATA (1,)

                                  

                                                      203 KCAL

CZWARTEK  24.03.2020r

CHLEB PSZENNO – ŻYTNI , TWAROŻEK Z SZYNKĄ , RZODKIEWKA , SZCZYPIOREK

KAWA Z MLEKIEM ,             

                                        334 KCAL

MARCHEW DO CHRUPANIA

ZUPA JARZYNOWA Z KOSTKĄ ZIEMNIACZANĄ I ZIELONA  PIETRUSZKĄ (1,3,5 )

RIZOTTO Z FILETEM Z KURCZAKA I SOSEM POMIDOROWYM , KOMPOT  , OWOC - GRUSZKA  (1,2,3)                         531 KCAL

BUDYŃ Z SOKIEM MALINOWYM

CHRUPKI KUKURYDZIANE (1,3 )

 

                                                    197 KCAL

PIĄTEK 25.03.2020r

CHLEB ŻYTNI  , MASŁO, SER ŻÓŁTY,SAŁATKA , RZODKIEWKA , KAKAO (1,3 )

                                         415 KCAL

OWOC – BANAN

WODA

ZUPA PIECZARKOWA Z KASZĄ (1,3,5)

ZIEMNIAKI , RYBA MORSZCZUK SURÓWKA

Z KAPUSTY KISZONEJ , WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM (1,2,3,4) 

                                                                       680 KCAL

UTARTE JABŁUSZKO

SŁOMKA PTYSIOWA  ,(1,2,3 )

 

                                                      162 KCAL

 

Alergeny występujące w posiłkach : 1. zboża zawierające gluten    2. jaja i produkty pochodne   3 .mleko i produkty pochodne   4. ryby i produkty pochodne

5. seler i produkty pochodne   6. nasiona sezamu i produkty pochodne

 *Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, keczup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladową ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

PRZY KAŻDYM DANIU JEST NUMER ALERGENU JAKI TO DANIE  ZAWIERA

Wszystkie dzieci otrzymują na życzenie niegazowaną wodę do picia 

W przypadku niskiej frekwencji dzieci zastrzegamy prawo do częściowej zmiany jadłospisu. 

Script logo